Geplaatst op Geef een reactie

Kweek mee “ Noordlof” in Antwerpen-Noord

NOORDLOF IS EEN GROEPSEXPERIMENT IN HET KWEKEN VAN WITLOOF.

De kelder van Fundament 2060 in de Sint-Amanduskerk is de ontmoetingsplek voor Noordlof die buurtbewoners leert witloof kweken. Aan de hand van een samenaankoop, workshops en oogstmomenten experimenteren we met witloofkweek en versterken we het gemeenschapsgevoel in de buurt.

Elk jaar in de periode januari-februari en oktober-november organiseert Noordlof een samenaankoop van witloofwortels. Tijdens deze periode kan je via de website van Coop 2060 de wortels bestellen. De volgende samenaankoop loop nu!

01/02/2024 – 21/02/2024

Je kan kiezen uit 3 opties:

  • Kelderkweek
  • Thuiskweek
  • Schoolkweek

Je kan je witloofwortels ophalen of in de bak komen planten op zaterdag 24/02/2024 van 9h-12h. We organiseren 1 extra ophaalmoment op maandag 26/02/2024 tussen 18u-19u.

Daarnaast organiseren we ook een bezoek met rondleiding aan de witloofboer in Zemst. We vertrekken 9u aan de kelder van Fundament. Inschrijven kan via noordlof2060@gmail.com. Indien je inschrijft geef ook even aan of je eventueel met de auto tot daar kan rijden, dan organiseren we een carpool. Bestel je ook wortels voor thuis? Dan kan je ze achteraf meenemen. 

Kelderkwekers gaan dan meteen aan de slag in de bakken die ter beschikking staan. Thuiskwekers kunnen de aangeleerde techniek thuis toepassen. Schoolkwekers krijgen een start pakket mee om met de leerlingen aan de slag te gaan.

Waarom meedoen met de samenaankoop?

  • Je hebt groene vingers maar geen moestuin.
  • Je wil leren hoe je gemakkelijk zelf witloof kan telen.
  • Je kan zelf kiezen hoeveel je wil telen.
  • Je kan tijdens de winter smullen van je zelfgekweekt witloof!
  • Je leert buurtbewoners kennen.

Iedereen is welkom om mee te doen, zowel beginners als gevorderden. Er is geen specifieke voorkennis vereist, het educatieve element staat centraal. Breng gerust je kinderen en kleinkinderen mee, ze kunnen je helpen en zullen heel wat bijleren.

Bestellen via: https://coop2060.be/producent/noordlof/

Vragen: noordlof2060@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/witloofkwekenin2060

Website: https://fundament2060.be/kerkloof-experimenteer-mee

Deel dit met
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *